20voor12 Tomorrowmen Challenge. #2 Weg muis en toetsenbord, hallo Tap Strap 2

Tomorrowmen
4 min readJul 9, 2020

--

Innovatie, het begrip is per definitie subjectief. Het is meer dan alleen technische verbetering en het vergroot kansen om te reageren op veranderingen. Met de podcast zijn we gek op technologie, innovatie en op het Noorden van Nederland. Net als het

Kijk mee vanaf 2 minuut 40.

Digital Marketing Bureau Tomorrowmen. Daarom gaan we de komende vijf maanden de Don’t try this at home challenges van Tomorrowmen aan. Hoe gemakkelijk of ongemakkelijk maken deze challenges ons leven?

S01E16 | Yorick Voorthuijzen (Founder van Tomorrowmen en voorzitter van Yes Digital) had genoeg van onze toetsenborden en muizen en besloot die overbodig te maken met een nieuwe * life changing* gadget. Nu kun je * life changing* op meerdere manier interpreteren, want in een rolstoel terecht komen is ook life changing. Afin, tijd om de gadget te unboxen 👇🏽!

The Tap Strap 2

Zoals je kunt zien hadden we na het unboxen een eigenaardige gadget in onze handen. Deze is ook wel bekend onder de naam Tap Strap 2 (tap strap watte?). Wij quoten: “The Plug & Play, All-In-One, Wearable Keyboard, Mouse & Air Gesture Controller”. De gadget komt helemaal vanuit Amerika en heeft nu al een groot ego voor zo’n klein apparaatje.

Hoe werkt het?

Magic. Tenminste zo lijkt het. De Tap Strap 2 bestaat uit vijf ringen die je om je vingers schuift. De grote ring aan de linkerkant is voor je duim en bepaalt of de Tap Strap functioneert als een muis of toetsenbord. Houd je jouw duim op tafel, dan is het een muis en doe je dit niet dan is het een toetsenbord. Naast de 3-assige versnellingsmeters in elke vingerring heeft Tap een 6-assige IMU (gyroscoop) in de duimring. Met behulp van zowel de versnellingsmeters als de IMU kan Tap de beweging en oriëntatie van de hand en de positie van de vingers bepalen. Klinkt simpel hé, nou think again. Omdat de challenge twee weken duurde en het apparaatje zo duur is dat we deze moesten delen, begon Tjarda met de challenge en nam Josh deze na 7 dagen over.

Een hele, hele steile learning curve

Het duurde even voordat deze via de case was opgeladen, wat ervoor zorgde dat de challenge pas een dag later begon. Plichtsgetrouw zoals wij Nederlanders zijn, sloegen we de handleiding direct over en namen we de gadget direct in gebruik. Dat had nog niet zoveel effect, want wil je de Tap Strap 2 gebruiken dan moet je ook even de Tapmanager app en de TapGenius app downloaden. Twee apps welke jou moeten leren hoe het apparaat werkt. De makers hebben korte games in de app gezet, zodat je leert welke bewegingen horen bij de letters van het alfabet. 1x met je duim op tafel tikken is bijvoorbeeld de letter A en gelijktijdig met je middelvinger, ringvinger en pink op tafel tikken is de letter H. Best case scenario, je tapt zoals hieronder. Ons scenario: na 1,5 uur het woord ‘hallo’ kunnen typen en de volgende dag alweer vergeten zijn welke bewegingen dit waren. Volgens de makers van de Tap Strap 2 kun je echter binnen 90 minuten al leren hoe je de gadget moet gebruiken, want “het enige wat je hoeft te weten zijn de vingercombinaties.” Maar leg je hand maar eens op tafel en probeer dan je middelvinger en pink tegelijkertijd op tafel te tikken, verdomd lastig hé!

Wel handig als muis

“Mijn declarabitliteit op kantoor daalde enorm met de Tap Strap 2, omdat de snelheid uit mijn werk was. Waar je normaal gesproken het ene na het andere mailtje wegtikt, had ik nu al moeite met het normaal typen van 1 woord. Wanneer je dan je kop koffie pakt, heb je direct drie onleesbare zinnen erbij omdat het apparaat gevoelig is voor air gestures.” Aldus Tjarda. Je toetsenbord en muis ook daadwerkelijk het raam uitgooien raden we af, maar gelukkig vond Joshua wel een handige toepassing. Sinds kort trotste eigenaar van de iPad Pro en zoals je hieronder kunt zien werkt de Tap Strap 2 daar prima als muis.

Nu bestaat het werk van Joshua grotendeels uit programmeren en met alle interpuncties, letters en cijfers waren het heel wat combinaties om in zo’n korte tijd uit het hoofd te moeten leren. Als je programmeert dan gebruik je vaak de volgende tekens: =[]{}#^
Om je een beeld te geven van hoe je die typt: DAT KAN DUS NIET (!!!)

TL;DR

Is het ons gelukt om definitief afscheid te nemen van ons toetsenbord en muis? Nee, we liepen tegen een enorme leer- en tijdsbarriere aan. We hebben er wel leuke games meegespeeld, verkeerde en onleesbare e-mails verstuurd, ermee rondgelopen alsof we een bionische hand hadden en we hebben bovenal veel lol gehad. Gaan we dit soort wearables meer en meer terugzijn op de werkvloer? “Ik betwijfel het. De tijd die mensen erin moeten steken, weegt niet zo snel op tegen de vele voordelen van de Tap Strap 2. Echter kan ik mij heel goed voorstellen dat wanneer je deze gadget compleet hebt uitgespeeld, je met één hand in één dag een compleet boek aan elkaar typt.” zegt Tjarda.

Tot de volgende challenge!

Originally published at https://medium.com on July 9, 2020.

--

--

Tomorrowmen

Club slimme digital marketeers die vandaag heel hard werkt voor de toekomst van morgen.